PODJETJE NOVATEK srl – SANACIJA TEMELJEV IN TERENA

Podjetje Novatek s.r.l. je bilo ustanovljeno leta 1996 na osnovi izkušenj ustanovitelja in lastnika, ki je bil v zgodnjih devetdesetih letih pionir razvoja tehnologije in naprav za sanacijo temeljev z ekspandirajočimi smolami.

V naslednjih letih je podjetje veliko prispevalo k izboljšanju različnih metod sanacije in razvoju novih generacij ekspandirajočih materialov s primernimi kemično-fizikalnimi lastnostmi za vsa področja uporabe in vse vrste terenov.
Med temi tehnologijami ima posebno mesto zlasti metoda z uporabo mikropilotov s prilagodljivo dvižno silo (LIFT PILE), s katerimi je mogoče uspešno dvigovati in utrjevati temelje posedlih ali nagnjenih zgradb ali drugih objektov. Novatek od ustanovitve vsako leto izvede veliko število sanacij na zasebnih, industrijskih in javnih zgradbah ter objektih posebnega zgodovinskega ali kulturnega pomena za družbo.

Novatekove izkušnje izhajajo iz več kot tisoč uspešno izvedenih projektov v Italiji in drugih državah za zasebne naročnike, javne organe (državne organe, pokrajine, občine, upravnike kulturne ali zgodovinske dediščine), zasebna in javna podjetja (industrijo, letališča, avtoceste in železnice), neprofitne organizacije in cerkvene ustanove.
Nekatere od tehnologij, ki jih je Novatek uvedel v tehnološko prakso in so danes splošno priznane in uporabljene v gradbeništvu, so:
− vbrizgavanje ekspandirajočih smol s posameznimi injekcijami ali večtočkovno na različnih globinah;
− uporaba jeklenih nosilnih mikropilotov tipa MPP 60;
− uporaba nosilnih mikropilotov z nastavljivo dvižno silo;
− uporaba samovreznih pilotov tipa AP z nosilno mini ploščo iz jekla;
− uporaba pilotov iz poliestrske smole, ojačane s steklenimi vlakni.

NOVATEK SESTAVLJA SKUPINA STROKOVNJAKOV, KI SO VEDNO NA VOLJO ZA REŠEVANJE VAŠIH PROBLEMOV

Podjetje NOVATEK sestavljajo trije glavni oddelki:

− tehnični oddelek, kjer delajo inženirji, geologi, arhitekti, geodeti in strokovnjaki za sanacijska dela;
− vodstvo podjetja, kjer delajo strokovnjaki za organizacijo in vodenje poslovnih procesov;
− oddelek prodaje in podpore, ki je odgovoren za vse odnose s strankami in javnostmi.

Tehnično podporo za izvajanje sanacij zagotavljajo strokovnjaki v regijskih podružnicah. Vsak tehnični center ima poleg tega tudi svojo delovno ekipo, opremo in regijsko skladišče.
Regijski strokovnjaki opravljajo preglede, osnutke ponudb in tehničnih rešitev, izračune in projektiranje, medtem ko montažna ekipa izvaja dela na objektih v skladu s ponudbo in tehnično dokumentacijo.
Sodelavci iz prodajnega oddelka zagotavljajo podporo svojim strankam pri načrtovanju posega. Novatekova svetovalna služba izdela strankam potrebno dokumentacijo za izvedbo del, pridobitev državnih subvencij in davčnih olajšav pri sanaciji stanovanjskih objektov.

NOVATEKOVI GLAVNI DOBAVITELJI

Pri svojih posegih Novatek uporablja certificirano kakovostno opremo in materiale, ki jih tudi zaradi pravilne in redne dobave nabavlja pri dokazano zanesljivih evropskih proizvajalcih.
BASF® Posebni cementni materiali
MARCEGAGLIA Jeklo za mikropilote
HILTI Vrtalna oprema in izdelki za sidranje

 

 

Novatek s.r.l
Via dell'Artigianato, 11
37021 BOSCO CHIESANUOVA - VERONA

Tel.  045 6780224
Fax 045 6782021
e-mail novatek@novatek.it
c.f. e p.IVA 02714870231