KORAK 1
Vrtanje izvrtine za vstavljanje mikropilota

V prvem koraku najprej skozi temelj ali ploščo izvrtamo izvrtino premera 64 mm do terena pod objektom.

 

 

KORAK 2
Vgradnja sider in vstavljanje mikropilota

V naslednjem koraku se ob izvrtini izvede montaža dveh sider (dveh jeklenih palici premera 20 mm). Sidri se uporabljata za pritrditev hidravličnega potisnega cilindra cilindra v temelj. Mikropilot se vstavi skozi srednjo izvrtino in potisne v tla s hidravličnim cilindrom. Standardni moduli so dolgi en meter in se med seboj povežejo  z dvovijačnimi maticami  iz jekla visoke trdnosti.

KORAK 3
Globinsko vstavljanje mikropilota

Mikropilot, ki je lahko opremljen s posebno koničasto glavo za lažje prodiranje, se potisne v tla, dokler ne doseže dovolj trdne podlage, ki zaustavi njegovo prodiranje, kar zaznamo preko naraščanja potrebnega hidravličnega tlaka. Ob potiskanju mikropilota LIFT PILE®  v tla nastane ob prehodu pilota tudi tlačno polje, ki dodatno utrdi teren, kar poveča nosilnost pilota.

KORAK 4
Vstavljanje nastavljive konične matice

Ko je dosežen primerno visok tlak in dosežena pravilna globina skladno s projektom, se na pilot namesti  konična matica, ki poveže in fiksira vrh mikropilota v temelj.

 

 

KORAK 5
Dvig temelja

Ko je konična matica sklopljena s temeljem, s pomočjo hidravlične naprave ob nadzoru tlaka dvigujemo temelj ali ploščo, dokler ne dosežemo potrebne prednapetosti ali zahtevane višine dviga.

 

 

 

KORAK 6
Dokončno fiksiranje mikropilota

Ko dosežemo primerno prednapetost ali dvig, se pilot LIFT PILE® dokončno fiksira v temelj tako, da se izvrtina zalije z visokoodporno ekspandirajočo malto, kot je npr. MasterFlow 928 (BASF).Če je potrebno, se izvede tudi zaščita pred vdorom podtalnice.